Povodom obilježavanja Dana Kluba članice su posjetile grob Mariške Holoubek Funjak, poznatoj koprivničkoj glazbenici čije ime Klub s ponosom nosi već punih 20 godina.

Mariška, rođena 1904. godine u Mađarskoj, u ranoj mladosti se preselila u Koprivnicu gdje je proživjela  svoj bogat i svestran život te tako postala jedna od legendi našeg grada, dajući nam svima primjer kako ostati aktivan i živjeti punim plućima bez obzira na godine.

Cijeli svoj život posvetila je glazbi, ljubavi prema glazbi, prenoseći tu ljubav putem glazbe i pjesme brojnim mladim naraštajima. Svirala je u brojnim glazbenim sastavima no svoju najveću slavu i prepoznatljivost stekla je u “Mariška bendu”, s kojim je održala više od 50 koncerata diljem lijepe naše, a o kojem je i za tadašnju Televiziju Zagreb Petra Krelja snimio film “Mariška bend”. Svirala je brojne instrumente – harmoniku, klavir, violinu, a svojim je šarmom i svojom svirkom osvajale i mlade i stare.

Mariška je umrla 1993. u 90-oj godini života, a u spomen na brojne godine njenog vedrog, veselog i svestranog života njeno ime s ponosom slavimo svakodnevno kroz rad našeg Kluba.

Comments are disabled.