Program „Dnevne aktivnosti za starije osobe“ financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a obuhvaća organiziranje i razvoj usluga dnevnih aktivnosti namijenjenih i prilagođenih starijim osobama, sa svrhom poticanja aktivnog starenja i povećanja njihove socijalne uključenosti u život lokalne zajednice.

U sklopu programa  se kontinuirano i prema tjednom rasporedu organiziraju različite aktivnosti sportsko-rekreativnog, kulturno-umjetničkog, edukativnog i društvenog karaktera, pod stručnim vodstvom i u suradnji s volonterima.

 

Isto tako, aktivnosti obuhvaćaju organiziranje i sudjelovanje na različitim manifestacijama i događanjima kulturnog, sportskog, edukativnog i društvenog karaktera.

 

Područje provedbe: općina Đelekovec, grad Koprivnica, KKŽ

Nositelj: Klub za starije osobe „Mariška“

Partneri: Društvo žena Đelekovec, Općina Đelekovec, Koprivničko-križevačka županija

 

Ciljnu skupinu čine sve starije osobe i umirovljenici s područja općine Đelekovec i Koprivničko-križevačke županije.

 

Aktivnosti projekta

Sportsko-rekreativne aktivnosti, kreativne radionice i radionice ručnog rada, kulturne aktivnosti, edukacijske i informativne aktivnosti, zabavne i ostale društvene aktivnosti.

 

Razdoblje provedbe programa: 01.01.2023.-31.12.2024.

 

Ukupna vrijednost programa sufinancirana od MRMSOSP: 14.080,00 eura

 

 

„Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti Kluba i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.“

Aktivnosti projekta