Klub „Mariška“ imao je čast prisustvovati današnjem svečanom potpisivanju sporazuma za provedbu programa „Pomoć u kući starijim osobama“ u 2022. godini, ukupne vrijednosti 1.378.519,76 kuna, a kojeg Klub provodi 16-u godinu za redom na području 15 općina KKŽ.

Domaćin, župan Darko Koren, tom je prilikom istaknuo važnost provođenja kvalitetne socijalne politike, što je jedan je od prioriteta u radu Županijske uprave, pri čemu se velika pozornost usmjerava na brigu o ranjivim skupinama, a posebno o starijim osobama.

Uz ostale sudionike,  vrijednost koju usluga pomoći u kući ima za zajednicu je istaknula i predsjednica Kluba Valentina Čadavec te dodala kako su Županija i Klub zajednički započeli s realizacijom programa koji je postao temelj za razvoj drugih socijalnih usluga.  „Zahvaljujući ovom programu koji nama kao pružateljima socijalnih usluga pruža financijsku stabilnost i održivost, razvijali smo i svu ostalu izvaninstitucionalnu skrb za starije osobe, a bez njega ne bi bilo nadogradnje socijalnih usluga. Klub Mariška preko programa zapošljava 15 gerontodomaćica koje brinu o oko 200 osoba te im se na taj način omogućava ostanak u vlastitom domu i pomaže da kvaliteta života bude još bolja“, zaključila je Čadavec uz zahvalu Županiji na financijskoj podršci i dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica za zdravstveno socijalne djelatnosti Maja Blažek, pomoćnik pročelnice Miroslav Belobrk te ostali potpisnici sporazuma, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, načelnik općine Virje Mirko Perok ravnateljica GD Crvenog križa Križevci Antonija Pukec i ravnateljica županijskog Crvenog križa Đurđica Trbus.

Comments are disabled.