Na projektu „Ruka podrške“, kojeg provodi Klub za starije osobe „Mariška“ u partnerstvu sa HZZ Područni ured Križevci, Centrom za socijalnu skrb Koprivnica i Gradom Koprivnica, zaposleno je 30 njegovateljica i gerontodomaćica koje će pružati usluge podrške i potpore za 180 starijih i nemoćnih osoba na području grada Koprivnice i prigradskih naselja.

Projekt „Ruka podrške“ odobren je u sklopu Poziva Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira se iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 2.621.600,00 kuna bespovratnih sredstva.

Projekt se provodi u razdoblju od 07.01.2021.do 07.01.2022. godine, s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, kroz njihovo zapošljavanje u lokalnoj zajednici.

Usluge koje će se kroz projekt osigurati krajnjim korisnicima obuhvaćaju pomoć u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava i pomoć u socijalnoj integraciji.

Na taj način omogućit će se unaprjeđenje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života starijim i nemoćnim osobama u vlastitom domu, a u svrhu sprečavanja nepotrebne institucionalizacije.

Zainteresirani korisnici kojima je potreban ovaj oblik pomoći mogu se javiti u Klub za starije osobe „,Mariška“, Trg Eugena Kumičića 17, 48000 Koprivnica, tel:048/250-214, e-mail: info@klub-mariska.hr.

Comments are disabled.