U utorak, 26. rujna 2023. godine u prostoru Doma za starije osobe Koprivnica održana je početna konferencija Programa “HALO pomoć za starije osobe” čiji je nositelj Klub za starije osobe „Mariška“, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Hrvatski zavod za socijalni rad.

Riječ je o programu koji se provodi u sklopu Poziva „RAZVOJ I ŠIRENJE MREŽE SOCIJALNIH USLUGA za razdoblje 2023. do 2025.” – trogodišnji programi Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Ukupna vrijednost programa je 75.000,00 EUR, a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje provedbe od 01.06.2023. – 31.05.2026. godine.

Predsjednica Kluba „Mariška“ Valentina Čadavec naglasila je kako je ovo četvrti ciklus trogodišnjih programa te nadogradnja drugih izvaninstitucionalnih usluga. Istaknula je kako je opći cilj projekta razvoj i unaprjeđenje postojećih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga te uvođenje i razvoj novih, inovativnih socijalnih usluga koje trenutno nisu dostupne na području županije. Također, cilj je smanjenje socijalne isključenosti osoba starije životne dobi te poboljšanje kvaliteta njihovog života, posebno osoba u ruralnim područjima. Zahvalila je partnerima na suradnji a posebno županijskom Savjetu za umirovljenike i predsjedniku Željku Pintaru.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuo je kako je ovo hvalevrijedan projekti koji Županija podržava već godinama te kako je važno da korisnici imaju veću kvalitetu života u svojim kućama, što je doprinos njihovoj sigurnosti i samostalnosti.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik županijskog Savjeta za umirovljenike i starije osobe Željko Pintar, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Koprivnica Željka Koluder Vlahinja te partneri, a prisutni su bili i predstavnici općina, županijskog Društva Crvenog križa i GDCK Križevci i Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Ovaj program financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Kluba za starije osobe “Mariška”.

Comments are disabled.