Pozivamo sve zainteresirane da se prijave u Klub za sudjelovanje u programu MALINKSA NORDIC / Korakom do zdravlja na otoku Krku u nedjelju 13. studenog. Javiti se možete radnim danom od 8,00 do 14,00 na broj 250 214.

Projekt „Korakom do zdravlja“ zamišljen je kao simbioza zdravog načina života i upoznavanje sudionika s bogatom poviješću Malinske. Staze su programski osmišljene tako da obuhvaćaju atraktivne dionice koje sadrže važne povijesne činjenice. S aspekta sportske rekreacije, staze su prilagođene različitim dobima i psihofizičkim mogućnostima sudionika. 

Nordijsko hodanje jedna je od najbrže rastućih sportsko-rekreativnih kondicijskih aktivnosti na svijetu. Radi se o kondicijskom hodanju pomoću specijalno dizajniranih „Nordic Walker“ štapova zahvaljujući kojima se u rad uključuje i gornji dio tijela. Ova aktivnost pruža vrlo efikasan aeroban i lak način za poboljšanje kondicije bez obzira na dob, spol i psihofizičke mogućnosti učesnika. Nordijsko hodanje može biti i do 40% efikasnije od običnog hodanja ovisno o intenzitetu te je vrlo pogodno u rehabilitaciji (tzv. „rehabilitacijsko nordijsko hodanje“).

Comments are disabled.