U četvrtak 20. svibnja 2021. godine u dvorani Doma mladih predstavljen je trogodišnji Program “Halo pomoći za starije osobe”, kojeg provodi Klub za starije osobe “Mariška” uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Valentina Čadavec, predsjednica Kluba, tom je prilikom naglasila kako se bliži kraj prve godine provedbe Programa, tijekom koje je uveden novi alarmni sustav halo pomoći putem novih, suvremenih uređaja za alarmiranje. Novi uređaji imaju više mogućnosti i nisu kao dosadašnji, vezani uz fiksnu telefoniju, a korisnici ih mogu nositi sa sobom cijelo vrijeme, bez obzira kuda idu, jer uređaji sadrže GPS putem kojeg sustav locira korisnika kad pritisne alarmnu tipku. Također je najavila kako će se tijekom druge godine provedbe Programa nabaviti dodatnih 30-ak uređaja.

Usluge halo pomoći putem alarmnih uređaja namijenjene su starijim osobama, osobama s invaliditetom i kroničnim bolesnicima koje žive me u kućanstvu, a putem kojih se korisnicima osigurava 24-satno dežurstvo i omogućuju alarmni pozivi u slučaju potrebe pritiskom na SOS tipku.

Zahvaljujući uslugama halo pomoći koje Klub “Mariška” u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica na području Koprivničko – križevačke županije provodi od 2014. godine, unapređuje se kvaliteta života i omogućuje veća sigurnost u vlastitom domu za 50-ak korisnika godišnje.

Svi zainteresirani za više informacija mogu se javiti u Klub za starije osobe “Mariška”, Trg Eugena Kumičića 17, Koprivnica, telefon: 048/250-214, na e-mail: info@klub-mariska.hr, radnim danom od 8,00 do 14,00 sati.

Comments are disabled.