U srijedu, 15. lipnja smo u prostoru koprivničkog Doma mladih proslavili velikih 20 godina Kluba za starije osobe “Mariška” te održali redovnu izvještajnu Skupštinu na kojoj je usvojeno Izvješće o radu, Financijsko izvješće i Izvješće Nadzornog odbora Kluba za 2021. godinu. Tom prilikom zahvalili smo svim članovima, zaposlenicima, našim prijateljima i suradnicima na dosadašnjoj podršci i suradnji, a kroz prezentaciju koju je pripremila predsjednica Kluba Valentina Čadavec prisjetili smo se kako je Klub nastao i kako se razvijao kroz punih 20 godina. U svečanom dijelu programa nastupili su Darija i Mihael Kivač, Elza Herceg i VIS Seniori, a uz brojne drage goste, proslavi su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, ispred Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Valentina Tomiša Granđa i Carmen Mađer te bivša predsjednica Kluba Verica Šarlija.
Klub Mariška je vodeća udruga koja skrbi o starijim osobama i sudjeluje u kreiranju socijalnih politika za starije – kazala je Valentina Čadavec te svim članicama i članovima čestitala ovu važnu obljetnicu.
Dodala je kako je Klub do sada proveo četiri velika EU projekta, šest višegodišnjih programa te više od 100 jednogodišnjih projekata i inicijativa koje starijim osobama omogućavaju kvalitetno provođenje vremena i razvoj brojnih interesa, a zajedno sa zaposlenicima i suradnicima čine jednu veliku obitelj koja svih ovih godina brine o svojim članovima i korisnicima. Predsjednica Čadavec na kraju je zahvalila svima koji pomažu i podržavaju rad Kluba, a posebno Županiji s kojom godinama u partnerstvu provodi program pomoć u kući za starije osobe, Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica u čijim prostorima djeluje, Gradu Koprivnici te ostalim partnerskim udrugama i institucijama.
Zamjenik Ljubić čestitao je predsjednici Čadavec ovu važnu obljetnicu te zahvalio na predanom radu na poboljšanju kvalitete života brojnih umirovljenika i starijih osoba na području županije. Poručio je kako će Županija i nadalje podržavati djelovanje Kluba i sve aktivnosti koje provode te je vodstvu i članovima poželio još mnogo godina uspješnog rada.
Čestitke je uputila i zamjenica Ostriž, rekavši da je veseli što kao Grad kroz javne pozive mogu biti potpora različitim projektima koje Klub kreira, a tako će biti i ubuduće.
Zahvalnice za dugogodišnju suradnju i doprinos radu Kluba uručene su Županiji, Gradu Koprivnici i Domu za starije Koprivnica.
Između ostalog, na Skupštini je izglasano učlanjenje Kluba u Županijski savez sportske rekreacije “Sport za sve” te su tako najavljene i nove aktivnosti Kluba u području promocije zdravlja i aktivnog starenja.

Comments are disabled.