Čestitamo svim socijalnim radnicama i socijalnim radnicima te svim dragim kolegicama i kolegama koji rade u djelatnosti socijalnog rada Svjetski dan socijalnog rada, koji ove godine obilježavamo 15. ožujka pod zajedničkom temom „Socijalni rad u Hrvatskoj: nove perspektive“.

Prilika je to da se podsjetimo na neizmjerno važnu ulogu profesije socijalnog rada u izgradnji zdravog i sigurnog društva za svakog pojedinca te u prevladavanju posljedica različitih nepovoljnih utjecaja kojima smo neprestano izloženi. Novo razdoblje pandemije, klimatskih promjena, sve češćih prirodnih katastrofa, a sada i rata u Europi utječe na promjenu društvenog konteksta u kojem naša profesija djeluje i pred nas stavlja nove izazove, koji zahtijevaju brze prilagodbe i iznimno visoki profesionalni angažman.

Zalaganjem za dobre i kvalitetne odnose među ljudima, za zdrave i socijalno osjetljive zajednice, za društvo u kojem različitost nije teret, nego bogatstvo socijalni radnici ostaju vjerni promotori zajedništva i socijalne kohezije koja nam je upravo u ovako teškim vremenima itekako potrebna.

Comments are disabled.