U utorak, 04. siječnja 2022. godine u dvorani ENTER održana je završna konferencija projekta „Ruka podrške“, koji je odobren u sklopu poziva Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. za razdoblje od 7. siječnja 2021. do 7. siječnja 2022. godine i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 2.621.600,00 kn bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška“, a partneri na projektu HZZ, Područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Grad Koprivnica. Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta koji uključuju zapošljavanje ukupno 36 žena – članica ciljane skupine, osiguranje skrbi kroz usluge podrške i potpore u svakodnevnim aktivnostima za ukupno 261 krajnjih korisnika projekta – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Koprivnice i prigradskih naselja.

Predsjednica Kluba Valentina Čadavec zahvalila se svim sudionicima, projektnom timu, partnerima, a naročito članicama ciljane skupine, što su svojim odgovornim radom, trudom, požrtvovnošću i toplinom oplemenile život svojih korisnika te doprinijele uspješnom privođenju kraju 2. faze projekta.

Također je izrazila nadu kako je ovaj rastanak samo privremena pauza i kako će nadležni u što kraćem roku omogućiti nastavak provedbe ovako značajnog projekta, o kojem ovisi egzistencija tako velikog broja ljudi.

Ispred partnera se prisutnima obratila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja se pridružila čestitkama za uspješnu provedbu te istaknula kako je ovo jedan od dva najvažnija projekta koji se provode na području grada Koprivnice  koji je pokazao da ove dvije komponente – zapošljavanje žena i briga o starijima multicipliraju svoju vrijednost. Također je navela  da ovo nije samo jedan u nizu projekata već da će postati standard koji treba biti prisutan u svakoj zajednici.

Posebno emotivne bile su same članice ciljane skupine, u ime kojih su se obratile Draženka Šegrc Burek i Ljerka Cvitković, zahvalivši se na prilici koju su dobile kroz sudjelovanje na projektu, gdje su pronašle svoje zaposlenje, a neke čak i dočekale odlazak u mirovinu.

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Kluba za starije osobe „Mariška“

Comments are disabled.