Danas, 26. svibnja 2023. godine u prostoru Inkubatora kreativnih industrija održana je završna konferencija programa „HALO pomoć za starije osobe“ čiji je nositelj Klub za starije osobe „Mariška“,
a partner Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Riječ je o programu koji se provodi u sklopu Poziva „RAZVOJ I ŠIRENJE MREŽE SOCIJALNIH USLUGA KOJE PRUŽAJU UDRUGE“ za razdoblje 2020. do 2023. godine – trogodišnji programi Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Ukupna vrijednost programa iznosila je 67.688,63 EUR, a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje provedbe od 01.06.2020. – 31.05.2023. godine.
Valentina Čadavec, predsjednica Kluba „Mariška“, istaknula je kako je prije devet godina Klub po prvi puta prijavio ovaj program u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i od tada pa sve do danas uspješno je razvijena nova socijalna usluga koja je iznimno važna za starije osobe u njihovim domovima, a koja je svojevrsna nadogradnja postojećim socijalnim uslugama (pomoć u kući) te do tada nije postojala na području naše županije. Riječ je o usluzi kojom se osigurava podrška kroz sustav halo pomoći putem alarmnih uređaja koje korisnici nose u obliku lančića i napredne aplikacije koja prati 24 sata stanje te u slučaju potrebe omogućuje korisniku sos poziv.
Luka Podunajec, operater na dojavnom centru, prisutnima je demonstrirao na koji način uređaj radi, istaknuvši kako su zahvaljujući ovom programu osigurane usluge halo pomoći za 96 starijih osoba s područja 2 grada i 13 općina KKŽ te savjetodavna podrška i posredovanje u ostvarivanju prava kroz individualni rad za 197 korisnika.
Konferenciji su također prisustvovali ispred Koprivničko-križevačke županije Maja Blažek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti, ispred grada Koprivnice Ivan Pal, predsjednik
Gradskog vijeća grada Koprivnice, predsjednik Savjeta za umirovljenike Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar te ispred Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder-Vlahinja, ravnateljica, koji su čestitali na uspješno provedenom programu te dali svoju podršku daljnjim inicijativama Kluba u razvoju i unaprjeđenju izvaninstitucijske skrbi o starijim osobama na području KKŽ.
Ovaj program sufinanciran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Kluba za starije osobe “Mariška”.

Comments are disabled.