U utorak, 10.11.2020. godine, održana je završna konferencija projekta “Ruka podrške”, kojeg provodi Klub “Mariška” u partnerstvu s Gradom Koprivnica, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica na području grada Koprivnice i prigradskih naselja. Projekt je odobren u sklopu Poziva ZAŽELI – Program zapošljavanja žena, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u trajanju od 30mjeseci, za razdoblje od 30.05.2018. do 30.11.2020. te je za njegovu provedbu odobreno 4.978.646,23 kn bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda.

Predsjednica Kluba, Valentina Čadavec, predstavila je rezultate provedbe projekta, s naglaskom na unaprijeđenu zapošljivost 30 članica ciljane skupine i njihovog boljeg položaja na tržištu rada, a koje su stekle zahvaljujući uspješno završenom osposobljavanju te radnom iskustvu stečenom kroz dvogodišnji rad u pružanju usluga podrške i potpore starijim osobama.

Također je istaknula kako je provedbom ovog projekta znatno poboljšana kvaliteta života za čak 203 starijih osoba na području grada Koprivnice i povećana njihova socijalna uključenost kroz usluge koje su im osigurane u njihovom domu tijekom 24 mjeseci.

Zahvalila se cjelokupnom projektnom timu na kvalitetnoj i uspješnoj provedbi projekta te svim partnerima na suradnji i aktivnom angažmanu u zajedničkoj provedbi svih projektnih aktivnosti te izrazila veliko zadovoljstvo što je ovim projektom dodatno unaprijeđena i osnažena suradnja svih partnerskih institucija na razvoju izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe na području lokalne zajednice.

Zamjenica gradonačelnika, Melita Samoborec, zahvalila se svima ispred Grada Koprivnice na uspješno realiziranom projektu, čestitala Klubu na cjelokupnom doprinosu u skrbi za starije osobe te izrazila nadu za nastavkom ovog projekta u sklopu faze 2.

Predstojnica HZZ, Područnog ureda Križevci, Vesna Kuterovac, također je čestitala svima na uspjehu u realizaciji projekta te istaknula kako se ovim projektom izravno utjecalo na smanjenje nezaposlenosti na području KKŽ. Izrazila je vjeru da će, zahvaljujući ovom projektu, sudionice svakako imati bolji položaj na tržištu rada i puno lakše pronaći novo zaposlenje.

Comments are disabled.