U utorak, 6. lipnja članovi Kluba zajedno sa svećenikom Davorom Šumandlom posjetili su Klanjec i Franjevački samostan i Crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije koja je stradala od potresa. Zanimljivost je da su samostan i crkvu dali podići 1630. godine Sigismund i Nikola Erdody.
Klanječka crkva jedan je od prvih ranobaroknih sakralnih spomenika u Hrvatskoj, a ujedno je i mauzolej obitelji Erdody. Iz 17. stoljeća su i dragocjeni sarkofazi bana Sigismunda Erdodyja i varaždinskog župana Emerika Erdodyja a koji se nalaze u podrumu samostana.
Razgledali smo i Galeriju Antun Augustinčić koja je otvorena 1976. godine te Studio Galerije Antun Augustinčić u kojem su zatvoreni i otvoreni muzejski depo, restauratorska, stolarska i fotografska radionica, prostor za povremene izložbe, digitalni katalog i arhiv te multimedijalna polivalentna dvorana.
Nakon kratke pauze za šetnju i kavu uputili smo se na jedinstvenu Stazu kroz krošnje Zelenjak te posjetili Spomenik Lijepoj našoj koji je podignut 1935. godine u čast stogodišnjice hrvatske himne.
Osvježili smo se uz rijeku Sutlu u prekrasnom ambijentu restorana koji ima neprekidnu tradiciju još od 1938.godine ,Villi Zelenjak Ventek.
Posjetili smo i etno muzej „Staro selo Kumrovec“ koji je najveći tradicijski uređeni prostor u Hrvatskoj koji posjetiteljima dočarava autentičan izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća. S oko četrdesetak obnovljenih objekata tradicijskog graditeljstva saznajemo kako su živjeli naši stari. Uređeni postavi govore o običajima i svakodnevnici seljaka i njegove obitelji s jedne strane, a s druge prikazuju i razne tradicijske obrte kojima su stanovnici zagorskih sela osiguravali egzistenciju svojim obiteljima. Tu su tradicijske okućnice i vrtovi, štaglji i kotci – sve ono što je činilo bogati mozaik života na selu. Rodna kuća Josipa Broza Tita koja obnovljena stoji u središtu sela sadrži etnografski i povijesni postav.
Na povratku smo posjetili i vinariju Sever koja se nalazi podno Cesargradske gore u Klanjcu,a čiji Vinski podrum nudi dobru kapljicu i degustaciju autohtonih jela.